i apprEciatE u!!! ;)

Monday, March 9, 2015

sedih kadang-kadang

Reactions: 
herghh!

bukan bermakna geram menyampah atau meluat..waima mendengus sekalipun..tidak sesekali..

Cuma nak share..korang pernah tak rasa apa perbualan di media sosial sekarang yang buat korang rasa macam nak "herghhh" tapi dalam hati jela sebab korang bukanla keyboard warrior..
Ada? Ok, gimme five!

Takde spesifik kat memane topik..just nak highlight kat perasaan yang macam terasa nak komen bagi opinion tapi spesis tak berani..
Mungkin juga pengecut sebab tak reti nak berbalah untuk stick dengan pendapat sendiri..
Mungkin juga malas nak panjang cerita..
Mungkin juga sikap malas masuk campur..
Mungkin juga taknak gadoh gadoh..

Hoihhh...banyak mungkin ko..
Heheh..

Ok..mungkin juga ramai tak paham apa yang cuba saya sampaikan..just sometimes i felt like "hoihhh...dorang ni dilahirkan kaya ke?"

Itu contoh k..
Ye saya tau sekarang semua pun nak guna DUIT..
saya tau barang sekarang mahal-mahal..
Tapi bagi saya bila orang cakap "alaaaa...spent rm1k for stroller (contoh je k) ape salahnye...untuk keselesaan dan keselamatan anak sendiri jugakkkk"
Atau.. "alaaa...aku beli breast pump ni rm700 je wei..sekali sekala berbelanja demi anak.."
YES! betul kenyataan tu..tapi lupakah anda tak sekua orang bernasib baik seperti anda..
Ada orang tak mampu stroller rm1k..so dia beli je yang rm100 sebab itu la yang paling mahal dia boleh allocate untuk anak tercinta..

Nampak tak? Saya saja nak bagi situasi mudah bagi semua faham..cerita nya kat sini bukanlah spesifik ke stroller semata..

Bagi korang RM1k tu memang sap sap soi..boleh pejam mata je bayar..

Tapi bagi orang lain?
Kadang macam sedih dengan ayat seperti di atas..

Ye tau mungkin kadang-kadang yg berkata tu takde maksud riak or eksen ape pun..mungkin juga dari golongan kawan-kawan dia yang elit so dia tak rase benda tu ada sounds of meninggi diri..

Saya pun tak kate dorang totally salah..cuma dari perspektif orang tak berapa nak senang tu akan rasa macammmmm...emmm...entahhh taktau nak kate..

Pls jangan terlampau teruja pls..
Steady jela k..

Ini tak..isu orang beli kain baju untuk anak guna material tak soft pun kau nak komen..yela sebab kau kasi material soft+mahal+kualiti untuk anak kau..so orang lain dah dicop tak prihatin plak jadinya..

Sedih wei sedih...

Manade makpak sesuka nak memudaratkan anak..
Manade mak taknak bagi the best kat anak yang dikandung 9bulan..

Cer paham situasi orang lain sama..

Sedih! Been there!
Manade mak ayah iols sesaje taknak belikan baju sekolah baru.. mak ayah iols sayang iols tau tak?


Ok dah..selesai sesi luahan perasaan yang rasa ya orang tak faham pun..hahaha!

Chill!

Syukran dengan rezeki sekarang..ibu will give the best to all my childrens!

Cuma nak gak bagitau persepsi saya dalam membesarkan anak-anak..

* tak semestinya BRAND mahal je yang offer the best quality.. sometimes.. we need to search for an options.. insyaAllah ada jumpa..

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...