i apprEciatE u!!! ;)

Monday, March 7, 2016

Anak dah tiga 😊

Reactions: 
Assalamualaikum..

Lama tak update..
Tapi pasang niat nak update gak sikit pasal diri ini..ecewahh..

Saya baru melahirkan anak ketiga saya..
Another princess..
Alhamdulillah..

Dan inilah saje rezeki anak untuk saya..
Maksudnya 3orang ni sahajalah anak yg saya ada kat dunia ni..
InsyaAllah..

Sebab apa?sebabnya saya dah pun buat proses 'ikat' setelah 3x menjalani pembedahan melahirkan anak (caesarean)

Atas nasihat doktor..
Walaupun mulanya hati ni macam berkeras mahukan peluang untuk sekali lagi..
Teringin sangat anak lelaki kononnya..
Eh..tapi takdela plak sampai menidakkan anak perempuan k..
Biasalah..dah ada anak perempuan mesti teringin anak lelaki jugak..
Buat teman suami ke masjid..
Buat imam masa sembahyang jenazah kita nanti..
Tapi dah takde tu..moga-moga dapat la merasa menantu yg baik-baik..yg boleh buat semua tu..hehe..insyaAllah..
Amin ya rabb..
Allah knows the best!

Ok..back to the story on my 3rd and last princess..
Namanya Nurul Khayra Safiyyah..
Kali ni 100% saya yg pilih namanya
InsyaAllah maksud yg baik-baik dan begitulah harapnya perangai dan kehidupan dia nanti..
Cahaya Kebaikan yg Suci dan Murni..
InsyaAllah

Lahir pada 21.1.2016 hari Khamis di usia kandungan 37w2d
Di Hospital Taiping pada jam 5.45petang

Lama saya kena puasa..dari jam2pagi tu sampaila 12malam berikutnya 😅
Dahaga jangan cakap la..dah la bila dah dibenarkan minum pun bukanlah boleh makan dan minum dengan banyak pun..
Hanya dapat minum sikit demi sikit je..guna straw..
Mujur ada nurse rajin melayan..
Banyak pahala nurse-nurse ni kan..bekerja sambil peroleh pahala..

Ok..nak cerita apa lagi pun taktau..
Okla..nantila sambung kemudian-kemudian k..
InsyaAllah teringin nak story on pregnancy journey sampaila proses kelahiran..
Untuk disimpan sebagai kenang-kenangan nanti

Rasa tak best entry tak tepek gambo..
Kita up satu gambar puteri ketiga lah k

Thank you Allah

2 comments:

Unknown said...

Comei sangat anak papa khayra

Unknown said...

Comei sangat anak papa khayra

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...