i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, March 30, 2011

TEKAtekiTEKAtekuk

Reactions: 
korang penah main teka teki tak?kalo tak di usia sekarang pon, di usia hingusan pun tak mengapa...sebab soklan saya hanya lah "penah atau tak" ^_~

saye penah, dan suka main teka teki ni... tapi masa muda muda dulu la... tapi tadi my sis (ashu) call n tanya whether im stil remember segala teka teki masa kenduri di rumah pakngah 12/3/2011 hari tu [masa tu ada buat cabutan bertuah, dan deejay tu ada bagi soklan teka teki selain cabutan nombor-nombor tu] sebab dia nak suggest mainan teka teki tu untuk program motivasi yang dia joint. meeting malam ni. nak suruh saya tolong dengan cepat untuk flashback..aiyok!! tapi nasib baik saya suukkkaa..hehe..ashu ni memang gila cari duit extra. sanggup joint aktiviti tu walopun tak bape minat..haha

ok, disebabkan saya suka, so saya dah tolong dia... tapi saya tak ingat pon apa teka teki dari deejay tempoh hari tu pon... just flashback all sweet memories when we are still talking with our dolls (kakdi)  -__-"

ok, inilah yang saya emelkan kepada ashu:

*************************************************
tekatekitekatekuk:
1)    Ikan bila malam tidur, bila siang?
è Mati
2)    Harimau paling glamour kat Malaysia (ini je tekateki dari deejay tu yang saya ingat, selain soklan 3)
è Harimau Malaya
3)    Pak mamat ada kebun, dia tanam semua jenis tanaman buah-buahan. Pada 1 malam, kebun dia terbakar, semua buah hangus terbakar, Cuma ada 2 buah je tinggal..buah apa?
è Buah cempedak dan pisang
4)    Duit apa yang orang paling takut
è Alif pon tahu jawab  T__T
5)    Suatu hari, Ali mengayuh basikal. Tiba2 dia tersedar ada anjing sedang mengejarnya. Dia dengan pantas mengayuh basikal selaju mungkin. Namun, anjing berjaya mengejar lantas menggigit kakinya. Respon Ali?ketawa melihat anjing itu..kenapa?
è Sendiri jawab..soklan budak darjah 2 sksk..haha..dgn susunan ayat skema score A..hahahaha
6)    Apa yang kecik-kecik hitam..besaq-besaq putih?
è emjey
7)     picit perut kuar taik (eyakkss)
è :p toothpaste                          *tetiba tingat soklan darjahan..kehkehkeh
8)    Picit pusat mata terbeliak
è Synonym to our Mum ^_~
9)    What is BIG in Arab but small in Malaysia?
10) Kereta apa pemandu ramai, penumpang sorang?

KAMEK RASA SEMUA STUDENT EKAU BOLEY MENJAWAB DENGAN JAYANYA..hahahahahaha
*************************************************
tapi dapat emel reply dari dia:

"Tapi kamek yg x dapat jawab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahaha"
 pasrah dapat adik macam tu   T_T

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...