i apprEciatE u!!! ;)

Friday, August 19, 2011

berbuka PUASA

Reactions: 
hye!
tetiba rasa macam nak bercerita pasal BERBUKA PUASA nih..
sepanjang 19 hari dah lalui hari puasa ni, apa juadah berbuka korang?
korang masak ke beli kat bazaar Ramadhan je?ke berbuka di restoran/hotel?

ok, to be truth, sepanjang Ramadhan kali ni, saya cuma pernah masak sekali je untuk berbuka..di ulangi..SEKALI jek..teruk kan? itupun masak nasi goreng jek..sempoi..taruk ikan bilis jek (tapi suami cakap seedaappp..nak jugak..haha)
tapi takpe, suami faham..almaklum saya lembik di Ramadhan kali ni..
cuma sahur je saya masak..ok fine..tau dah lari tajuk

yang lain-lain tu just beli kat bazaar jela (itupun cuma dua kali je saya pernah ikut suami beli..yang lain semua pesan je kat dia, dia pergi beli sorang-sorang)
dan minggu paling bahagia adalah minggu inilah..sebabnya mak ayah saya ada kat rumah..merilex sepanjang minggu sebab mak masak juadah best-best!!nak citer gak sket:
sabtu: nasi ulam dengan sambal bilis
ahad: mi kuah ;)
isnin: nasi goreng (kes ashu+mama terlajak masak nasik pagi sahur tu) dengan sambal udang n sayur pucuk paku masak lemak
selasa: cucur gelang, bihun goreng, ada lauk gak, ayam masak kurma dengan sambal telur ^__~
rabu: makan@ Bangkok Tomyam: nasi putih+tomyam campur+kailan ikan masin+kerabu mempelam+ayam goreng pedas+ikan siakap 3 rasa+sotong goreng tepung+air laici..aduyai..sedap gilak!!
khamis: laksa dengan ubi keledek goreng..isk3..sedap weyh
jumaat: ?? makan@ Nurul Ikan Bakar..dah booked dah tadi..menu? nasi putih+tomyam campur+kailan ikan masin+siakap 3 rasa+telur dadar+sotong goreng tepung+air oren (malas nak tukar size font sebab same jek menu ngan hari rabu tu..haha)
hari ni makan kat luar sebab nak jumpe Sam!!hehehehehe

tapi yang ralat nya takde langsung saya snap gambar menu-menu tersebut..macam ralat sebab tengok blog orang lain semua duk tayang menu dorang..isk! jeleess!!


adoii!! lapor


kepada adik hazΙrah yang pandai itu..sory ye dik..tudung awak akak pos next week tau..

2 comments:

FatinFirdaus said...

amboi.. sedapnya makan~~ huhu.. lapa2.. ~_~

s h e d O t said...

ha'a kan..lapar jadiknye..
eh,puasa tak ni?tak baik cakap lapar2..i kes lain..hik3

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...