i apprEciatE u!!! ;)

Friday, August 12, 2011

perihal kesihatan lagi =__="

Reactions: 
ello gang!
lama betul saya tak merepek kat blog nih..
alasan biasa..kesihatan yang tak berapa memuaskan

makin hari makin lembik badan ni

muntah makin teruk
terutama hari isnin aritu
ahad malam dah muntah dasat-dasat (sampai suami kesian lantas mengoffer diri untuk masak nasik..haha)
tengah duk bersahur pun dia tak sabar-sabar nak muntah gak
2-3 kali muntah..gosok gigi muntah lain plak
sekali masuk toilet 4-5 kali terpancut-pancut muntah

sungguh memenatkan

sampai berkeputusan untuk tidak pergi kerja
tunggu suami balik kerja..then pergi klinik (motip-amek MC ^__~)
masuk je bilik doc, dia terus tanya
kenapa ni?muka letih je..
ok, saya langsung tak berlakon tauuuww
then i explained
dia terus cek-cek dan tanya
bape kali muntah?
 (alamak..mana ada saya kira pun)
em, lebih kurang 10x (padahal lebih rasanya)
dia cek-cek lagi
and cakap
i nak refer u ke GH, sebab i nampak u weak sangat..takut dehydrated
muntah pun banyak sangat
nanti pergi GH dorang akan cek urine
ok, saya tau..sebab haritu pernah gak buat untuk cek ketone dalam urine tu (ceh!berlagak hanya dalam hati)
baik sangat tau doc tu..dah la ensem!ahaha
siap saya bagitau suami yang doc tersebut ensem
pastu suami sengaja buat spot check..ngengada pi bukak pintu doc tu nak jenguk kehenseman
bagi abang biasa je, kalo aaron aziz yela hensem
 ceh! tak dapat terima kenyataan le tu :p

doc bagi surat suruh pergi GH time tu gak padahal masa tu dah pukul 7malam..tak kan la saya nak pergi time tu gak kan? harusla plan untuk berbuka dulu
and dah memang aim sangat MCD kan..harusla ke MCD ;)

suami cakap
esok jela kita pi GH
ok.menurut perintah

esoknya bersahur..macam biasa..muntah bertubi-tubi..hehe
pergi GH terus menghalakan diri ke Unit Kecemasan (sebab jumpa Unit ni dulu)
then dorang kasik no..dan cek segala bagai
sebenanye result dari test urine ketone tu bukanla strong +ve pun
tapi doc suruh gak masuk 1botol air..kalo sampai tahap kaler purple (dari test tu la)
harusla warded!
mujur tak ke tahap tu
tapi kena drip 1botol air pun sakit tau! kena gak stay kat spital tu dekat 2jam..sampai terlena dibuatnya
sebena saya nak snap picture tangan yang berwayar sambung ke 1botol air sebab rasa jakun..tapi sebab malu yang menebal terus pendamkan aje..malu plak kalo nurse tegur 
poyonye minah ni, baru kene drip 1botol air pun nak pose :p
so, snap bila dah kat rumah jela





so, ini jela yang dapat dipersembahkan kepada korang!
tak dapat la nak eksyen lebih sket ngan korang..haha

hari rabu kerja macam biasa..lembik macam biasa

hari khamis plak atas nasihat umi a.k.a. kakak ku 
SAYA TAK POSA
kepada jaipp..tolong jangan tangkap saya..ini kes tak sengaja ponteng puasa tauww!

eh korang-korang
ada berita/iklan nak kongsi
dalam sebulan dua lagi blog baru saya bersama adik beradik yang lain akan diaktifkan tau
kami jual tudung dan cardigan
cantik-cantik semuanya..
nantikan kemunculan kami!!

p/s: nens..esok saya post tudung awak eh..nak dera encik suami alang-alang esok pejabat pos bukak ;)) sory sesangat sebab delay tau

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...