i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, November 22, 2011

Bandung - part 2

Reactions: 
ini adalah entry susulan dari Bandung day-1 hari itu..

hari kedua di Bandung kitorang pergi ke Safari..
ekceli Safari ni bukan dekat sangat ngan Bandung..jauh gak..dalam 2-3jam gak travel..
(nak tanya saya apa nama bandar dia harap maaflah tak dapek den nak bantu..kalo tanye time baru-baru lagi balik Bandung ni, kotlah ingat..ni dah lama kannnn..harga caj masuk sini pun dah hilang dari otak..kui3)

Safari dorang adalah sangat best!
masuk-masuk je dah rase teruja sebab binatang mai terkam kita..hehe
tapi jangan riso..kita pun tak dibenarkan berjalan kaki..naiklah kenderaan anda..dan bagilah binatang-binatang tu makan melalui tingkap kenderaan anda.
sangat seram k..lebih-lebih bila datang binatang besau-besau macam seladang
tapi sayang..takde plak gambar tu kat fb mama (almaklum, saya cilok gambar dari fb dia kan..)

pastu dalam Safari ni sangat la besau..dan macam berbaloi gakla datang..ngan sejuknye..ngan banyak pertunjukannye (tapi korang kena alert lah pasal show time dia)..BEST!!
kitorang hari tu sempat tengok show burung, harimau dan cowboy show jek..tapi best..tul tak tipu

ada gak mini funfair..untuk kanak-kanak bersuka ria laa

aiyok!! gambar adalah tidak tersusun laa..
ala korang layan jela k..gambar kat bawah ni gambar masa kitorang otw balik, singgah solat kat Masjid Atta'awun..best dan cantik masjid ni..dah la atas bukit..sejuk banget sihh!!

keliling masjid dia buat tempat air (untuk basuh kaki kot) boleh tengok kat gambar Aliff sorang-sorang tengah enjoy celup-celup kaki tu..sangat pelik..orang lain bukan main sejuk sampai nak sentuh air tu pun gigil, dia rilex je boleh main-main T_____T
kat bawah perkarangan masjid plak ada tempat jual-jual dan makan-makan (sana memang banyak orang jual-jual..ko tak payah riso tak sempat beli souvenir sebab orang datang menjual akan serbu ke arah ko..rimas hokeyyy)

ok now, dah patah balik ke gambar Safari..hehe
pun ada water park..tapi idakle kami mandi manda di situ..banyak lagi program lain kot..

entah kenapa gaya pose saya asek cenggitu..meMALUkan jekkk

ok, ni masa kt tiger show (oppss..bukan tiger show ehem-ehem arrr)
kita disediakan kerusi kuning macam kat gambar ni, then harimau nya dalam sangkar betul-betul depan kita..sangat close k..bila harimau tu nak action cenggitu cenggini rasa macam dekat sangat je..real hokey
ok lah..sudahkan entri ngan gambar dua beradik yang sangat akrab ini.. (ptuihhhh)

mesra kan??time ni bolehla along buli si adik..sekarang tengok sape buli sape..si adik dah pandai membuli tau sekarang
*____*

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...