i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, August 8, 2012

juadah berbuka semalam

Reactions: 
assalamualaikum..

bulan puasa kan..elokla buat mukadimah elok-elok..
dah lama teringin nak upload sharing-sharing menu berbuka or bersahur..tapi macam emmm..emm..
.........................entah..hihi..
malas kot..nak kata takde masa, sama jekot masa ngan semua orang lain..24jam sehari..hihihi

baiklah..sekarang saya nak share juadah berbuka semalam.
semalam saya masak je..so menu nampak tak sedap tu gasakla kan..saya bukan chef..hehe
saya kalau masak, memang takde juadah beli-beli (kecuali kurma la kan)
sebabnya kalau dah masak, tak koser nak gi bersesak kat param..kang nak bersesak kat dapur plak..sesak napas ahkak!

walo masak simple pun memang takkan beli.
hatta masak sardin saje sekali pun..
mujoqla laki den sonang diurus!hihi

saya masak simple jek semalam (macamla selalunya masak heibat-heibat!)

murtabak megi. saya just letak ayam, fishball (lebihan untuk kuewtiaw), sayur sawi ngan telur jek..eh, megi ofkos..hehe.kalo nak yang details siap berkeju bagai sila jenguk ke blog cikepal. saya ada tengok blog dia buat murtabak megi ni..terus timbul idea nak buat gak..hehe

kuewtiaw goreng..eh camane ejaan yang betul eh?takpela eja camne pun, janji sedap.kihkih

puding jagung..sebab ada lebih tepung kastard yang dibuat untuk keluarga 2minggu lepas..hihi

kurma yang dibawa oleh PIL hari isnin lepas ;)
ok tu jek. air plak hanyalah neslo panas. saya berpantang ais since berpantang haritu. tapi ada gak sesak-sesak minum ais. cuma macam tak bape layan sangat dah ais..minum panas baru kaww-kaww..hehe

korang plak berjuadah apa semalam? (betul ke soalan tu?hihi)

emmm...pikir-pikir nak masak apa harini..mood adalah malas..tapi nak bersesak kat param lagilah malas..dengan blur taktau nak beli apa kat param tu lagi..dengan nak usung sikecik tu lagi..malas!
malam semalam dah buat agar-agar warna-warni tu.
tapi menu beratnya apa ye?nasik?lauk sardin adalah kat rumah tu..tak update stok..hihihihi.

k..tata

1 comment:

Nens Collection said...

sume sedap2..percaya x nens beli jek sepanjang puasa, melainkan hari mggu..sbb onkos mcm sama je beli ngn masak..huhu..okes la janji ade menu berbuka & bersahur..alhamdulillah..

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...