i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, December 26, 2012

projek di hari cuti Krismas

Reactions: 
Assalamualaikum..

semalam cuti, korang buat ape? mesti gi jalan-jalan kan..syok nye..
saya duk rumah jek..husband gi opis, buat kerja..so ninggalin saye same anak di rumah ;'(
dia ajak gi opis dia..tapi buat ape la saya nak melepek situ kan..baik duk rumah..housework banyak menanti..


so, pagi-pagi dah goreng bihun, buat neslo untk cik abe makan..
terus buatkan bubur untuk si kecik sementara papa dia masih ada kat rumah kannnn..kang takde sape kang agak susah nak bergerak buat itu ini..


elok papa gi kerja, ibu mandikan Qisya..bagi dia makan..basuh baju..then tidokan dia balik, setlle sidai baju..alhamdulillah..

pastu rasa macam sayang nak abeskan masa-terluang-sementara-anak-masih-tido *ada ke perangai camni?* terus berpikir-pikir nak buat ape..
macam tak baloi nak abeskan masa untuk lipat kain walopun kain berlonggok mintak dilipat, tapi pikir sebab lipat kain time anak bangun pun boleh..sambil-sambil tengok tv n ushar pergerakan dia..hehe

terus capai kain n mesin jahit..kita DIY bantal anak..hiks!
bantal Qisya dah kecik-kecik..dah tak sesuai untuk dia..so cepat-cepat buat n keluarkan kekabu..
elok siap n duk buat finishing jek dia bangun..so lekas-lekas kemas n nak simpan mesin..




namun....


si anak lagi cepat..



tertonggeng mesin tu sekali ngan dia sebab dia nak bangun bertampan ngan mesin..mana la mesin tu nak mampu tanggung berat dia kan..hiks!

nangis-nangis then kasi susu senyap la dia ;)

susu je yang dapat membeli hati Qisya..hihi


ok, perkara satu settled! dapat buat dua bijik bantal kekabu..cuma tak semapat buat cover sebab si kecik dah bangun kan..celah mana nak potong kain, menjahit semua tu..

next mission, beli kotak untuk letak barang baby anak makngah yang bakal lahir soon!
dalamnya isi 5helai baju harian, sekotak set mandian carrie junior *suka sebab wangiiiii* ngan booties n mitten..suka beli-beli campur camni..sape nak?ahaks!

then yang satu lagi adalah frame gambor yang siap di malam krismas..ehehehe..
walopun kawen dah lama..maafkan lah ye..
geram tengok gambar tercuci banyakkkkkk sangatttttttttt..

ye,beli frame di Mydin sahaja..hiks!


so kita kasi frame..nak try dulu ok ke x..dats y beli satu jek..pasni plan nak beli lagi 3..
dan nak cuci gambor si anak..takpernah cuci walo sekeping pun gambar Nurul Qisya Damia ni..kesian dia..tulah..salahkan teknologi ye anak..kalo orang dulu banyak cuci-cuci gambar sebab itu je solution yang ada untuk dorang tatap gambar tu..zaman takde soft copy la katakan..hihi


completed! 1)frame 2)bantal dua bijik 3)kotak+barang-barang baby


okla..tu jek yang sempat den buat..sekian!

3 comments:

Nens Collection said...

siyes rajin akak neh..nens malas nk buat aktiviti jahit2 ni skang..sbb tu badan mula membesar..sbb x byk gerak..wuhuuu...

qisha pon dh besar skang..makin comel lote!..nens malas sggtttt nk updated blog skang..ilang mood la kak..huhu

ni tgh slow2 buat n3..huhu

RedRose said...

I pun dah lama sangat tak cuci gambar. selalu kalau nak tunjuk org pun, buka fb aje. huk huk huk

nalsweet said...

neni : takdela rajin dik..terpaksa rajin je tu..hihi..akak pun malas+xde mood update entry baru..tapi HAVE TO..hihi

RedRose: kannnn..malas tul nak belek mana satu gambar harus dicuci

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...