i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, January 2, 2013

2013

Reactions: 
mulakan dengan Bismillahirahmanirrahim..
entry pertama untuk 2013..haruslah bersemangat sikit kan?

selalu orang akan related kan tahun baru dengan azam..semua orang pun akan berkobar-kobar bila masuk tahun baru..which is not good sebenarnya..semangat patut ada untuk setiap hari..dan patut lebih berkobar kalau 1 Muharram bukan 1 January..hehe..ape-ape pun semangat setahun sekali ni pn kira ok la kan dari takde langsun..hihihihi..

azam saya adalah nak kuat bekerja, untuk TAMBAH REZEKI..nak lebih dalam segala hal..
LEBIH kan ilmu..kan saya ada bagitau beban kerja makin bertambah, so hopefully saya berjaya tempuh cabaran tu..moga ilmu makin penuh di dada..amiiinnnnnnn..
LEBIH gigih untuk buat part time..
LEBIH kan saving untuk masa depan yang cemerlang dan penuh gemilang ;)
LEBIH rajin memasak, untuk suami dan anak-anak..rasa macam nak set atleast dalam 1minggu, nak masak sekurang-kurangnya 5kali..yela, air tangan isteri/ibu walopun masak tak bape nak sedap, tapi keberkatan tu yang penting..hihi
LEBIH rajin untuk kemas rumah..semangat ni k..anak dah stage semua benda dia nak "rasa" masuk mulut..bahaya sungguh si kecik tu..semua pon nak masuk mulut,hari tu tag expired roti tu, dah masuk mulut, getah rambut dia pun penah..isk!scary! mjur mak dia tangkas *walopun careless* uhuk-uhuk..

harap sangat semua yang dirancang menjadi..semua perancangan pun demi masa depan sekeluarga..
plan nak kasi Qisya adik 2014, so kena gigih la cari rezeki lebih..hehe
ohye, Qisya dah dapat adik pupu..makngah dia, iaitu adik suami saya dah selamat melahirkan baby perempuan petang tadi..baby new year..harus budak tu nanti pun bersemangat waja tiap kali masuk tahun baru..hehe
hadiah untuk sikecik tu dah lama menanti..tak sabar nak kasi dia..ohye, saya adalah maklong, suami pula paklong dan Qisya ofkosla kaklong..ahaks!

si baby comel ;)

si kaklong comel..hihi

ohye kawan-kawan, sebut pasal azam saya yang berkobar untuk TAMBAH REZEKI ni..saya nak jual 1produk ni tau..support la saya k..produk terbaekkkkkkkk punya..supplement untuk semua peringkat umur..dari usia baby hinggalah orang tua..semua pun BOLEH ;)
dan jangan risau..produk adalah HALAL dan BUATAN MALAYSIA..please, do support me! saya bukan jual produk sembarangan..harusla produk yang saya sendiri pun akan guna pakai..produk baru,tapi saya sendiri pun terpaut dan akan buat testimoni sendiri..insya'Allah..

dari dulu saya memang bercita-cita untuk buat bisnes, dan kalau boleh nak berhenti "makan gaji" setelah usia mencecah 30tahun *gulp, dah hampir dah tu!*

eh,korang punya azam pulak apa?kongsilaaaaa

*ada plan nak bisnes baby qift jugak..pada sesape nak bagi hadiah untuk newborn baby, dan malas nak fikir sangat apa nak beli..bolehla kot kalo nak order..murah saje dan pakej lengkap..insya'Allah puas hati..*

1 comment:

Nens Collection said...

produk ape kak?..kongsi2..mana th nens minat kan..barangan baby pon okeh jgak kan..xyah pikir2 dh nk beli ape..

azam nens biasa2 je kak..xde yg spesifik pon..cuma azam tahun2 lps yg blom tercapai tu arap tercapai..

dan makin meningkat usia ni makin dekat dengan Allah..aminn

comel baby tu..mcm muka qisha pon ade,putih pink..hehe

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...