i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, January 3, 2013

#kisahseorangpeniagaVCOA-episod2

Reactions: 
Assalamualikum..

macam kelakar je tajuk entry ni kan?hihi.. #whatever!

ok, nak share lagi info pasal

VCO Antioxidants By Treenea :

Healthy lifestyle starts here.

The power of plants with ancient wisdom and modern science.

 

memula sekali, korang mesti nak tau harga kan? sebab saya kalo dah tau sikit-sikit yang barang tu ok, saya akan skip nak baca terlampau details dan akan terus cari HARGA nya..#dasarkedekut
itu kalau saya lah..tak guna baca dan berminat nak beli, alih-alih HARGA TAKMUNASABAHSARAWAK bagai..sia-sia masa i membaca tau!hihi.

ok, harga dia camni:
RM 40 (Semenanjung)
RM 43 (Sabah, Sarawak & Labuan)
* 60 biji sebotol/ 2 kali sehari
Note : Minyak kelapa dara adalah minyak yang telah didaftarkan di bawah Akta Pemakanan

diulangi HANYA RM40! makan untuk sebulan.. harga mampu lagi tu..insya'Allah

ada yang tanye ape BEZA VCO dari Treenea dengan VCO lain..saya malas nak story panjang-panjang..tapi point utama dia adalah 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
nama lagi ANTIOXIDANT kan..hehe..

ok, meh uji skil membaca anda.

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.
 
FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit

credit this info:*ambil dari agent lain*



ok, sekarang kita ushar packaging dia pulak eh:



bahan-bahan dia

berupa soft gel..boleh cucuk-cucuk dan letak ke kulit kalo nak kesan yang lain dari makan. kat baby pun kena cucuk n sapu ke kulit.

kat bontot ada expiry date..lambat lagi expired nye..dun wory!



ok, walopun produk ni baru..tapi dah ada testimoni tau..ada yang dah makan dan badan rasa bertenaga je..tak lapar..ada juga kata cucuk dan letak kat muka di malam hari..bangun pagi rasa glowing je muka..ahaks! i like.. Alhamdulillah..produk yang bagus dan TAKRUGI kalau beli..


ok, sehingga berjumpa lagi di lain episod..hihi

ohye, takpayah nak heran sangat ngan watermark sepet88 tu..dah memang dia dealer saya..dan dia dah kasi izin untuk guna.. ;)

3 comments:

Nens Collection said...

rm40 boleh lagi tuu..cop la satu kak tuk kesihatan kan,tp bulan tggu tgh bulan ni,boleh..??nk tggu habeskan duit laki..hakhakhak..mest kene bayar punyer nk bini sihat & cantik..haha..

nnt updated slalu ek,kebaikan die dan testimoni..hehe
akak ni produk dr mesia ke luar?

nalsweet said...

HALAL & buatan MALAYSIA..DONT WORRY dear..OK, boleh ;)

nalsweet said...
This comment has been removed by the author.
create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...