i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, February 5, 2013

awal februari

Reactions: 
ecewahhhh..tajuk tak boleh blah..

story la sikit-sikit eh..ibuqisya adalah hyper busy lately..
start ngan cuti Thaipusam tu..eh silap, sebelum tu pun dah bizi (baru anak sorang..dah kucar-kacir pengurusan masa..huhu)
sepupu kawen on 26/01/2013..selamat berkahwin Ima!
dia nikah jumaat 25/01..tapi kami sampai jumaat malam..dah jam 12lebih kot..reramai anak-beranak mak tido menyempit rumah orang..hihi

gambar baju nikah..
edit oleh mama, di snap oleh ashu
tapi watermark sesuka hati tuan blog..hihi

sabtu; 26/01/2013

tapi biasalah tidor rumah kampung..nyamuk kampung kan ganas-ganas..abes diserbunye anak ibu..huhu..tapi takpe..anak ibu kuat!hihi

sampai ke mata pun nampak bengkak..tapi gambar ni a day after, means Ahad la..gi outing ngan mama n ashu juga si papa Qisya
amboi..kemain dia melentok kat orang

mak aka opah berposing bersama dua jejaka yang dah tak available..hihi

ahad malam balik rumah PIL plak..
then Isnin cuti, balik Penang pun dah malam sangat..adik ipar saya ikut balik Penang..nak jumpa kawan katanya..

dia balik hari khamis, di pass batten ke ashu yang cuti direct seminggu (sambung cuti Wilayah) sebab nak settle hal kawen dia April nanti.

bila ashu datang ni la jadi HYPER BUSY! ada ke patot kunci keta dia hilang..ashu ni sorang yang suka kemas rumah..tapi barang-barang penting macam kunci, dia memang careless..
sampai boleh diibaratkan "tidur tak lena" dibuatnya..yela, buatnya kunci tu tercicir kat tangga nak naik ke rumah saya, kot-kot ada orang jumpa n try test alarm kereta dari jauh pun dah tau kereta mana kan..sesenang je orang boleh bawak lari kereta tu..geram! pfft!
dalam rumah dah bape pluh kali melilau cari..sofa pun abes kena tonggeng..tetap tak jumpa..
sampai termimpi dibuatnya..isk!

nak jadi cerita, kitorang memang plan nak beli barang kawen ashu kat A tu Z jumaat, so memang misi diteruskan lah..sebab ingat kunci tu tertinggal dalam kereta papa Qisya or maybe kat rumah jela..tapi bila Jumaat malam tu try cari-cari lagi..masih tak ketemu..dah mula cemas sketla
then try cari kat kawasan parking..so orang surau nampak n tanya cari apa..bila story semua dorang cakap "macam nampak" kunci kereta tergantung kat notice board are lift flat tu..waahhh kemain laju saya dan adik pergi cari tapi takde ak..dorang (orang surau) cakap last nampak before dorang sembahyang Jumaat..waaaaaaaahhhh, perasaan takut mula menghantui.
kawasan tu dah la open parking..sesape jumpa kunci senang-senang je boleh bawak lari kereta..
takot-takot-takot..

okla..make it short, bila dah tanya kedai kunci, n also proton..last-last decide suruh kakak yang masik di KL (umi) pos guna bas je kunci spare..sekian..hihi
kedai kunci cakap dia boleh buat tapi caj dalam RM400++ sebab kunci tu ada cip..proton plak RM180 tapi dengan syarat kena bawak kereta tu ke tempat dorang dan akan siap dalam 2-3hari bekerja.. (+______+)
dah boleh joint orang tua anak ibu ni..huhu



ashe belikan payung, headband, magic stick, ibu belikan spek mata..hihi


dapat kunci kereta pun dah lebih dari kul12 malam Sabtu..
so Ahad ashu, mama, opah, atuk nak balik tepeng, singgah Hospital sebab maksu (adik mak) admitted due to jaundis (eh?orang tua pun panggil jaundis gak ke??)

disebabkan saya teringin nak gi lawat gak..+ encik asben berkursus 9hari..terusla saya mengikut mereka..tapi bila balik Penang terpaksala berdua sahaja ngan mek kecik itu..hehe
dah la masa balik hujan lebat tahap kelabu cermin tak nampak jalan belakang..isk! scary!
tapi Alhamdulillah selamat sampai rumah jugak ;)



ok la..last but not least, nak mintak jasa baik kalian untuk LIKE gambar anakanda saya, NURUL QISYA DAMIA..

step:
1) log in FB
2) LIKE page D'Rayhanah Baby Shoppe
3) LIKE GAMBAR BUDAK PERASAN COMEL INI..hihi











 

TQ in advance! bye

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...