i apprEciatE u!!! ;)

Sunday, May 19, 2013

cita-cita kecik!

Reactions: 
cita-cita kecik iaitu keinginan untuk memiliki benda-benda kecik yang dah lama aim tapi asekla tak beli-beli.

mungkin bagi sesetengah orang, apa je dia nak dia capai/beli je..
saya bukan orang seperti itu *tapi kadang-kadang ada gak kegilaan seperti itu..hihi*

okla..demi untuk merealisasikan cita-cita kecik tu..baekla saya share sini barang-barang tersebut beserta reason kenapa saya mahukan itu kat sini..
supaya dapat menyemarakkan lagi kehangatan gelora untuk memiliki benda-benda tersebut *ayat tak bleh blah..mujur dah kawen, nampakla sket kesesuaiannya..ce kalo tak kawen lagi, mesti orang cop desperate kahkahkah..

ok, benda kecik PERTAMA jatuh kepada -------> I-PAD MINI
vavavava! memang benda kecik tapi harga tak kecik..
yang putih lawa nak mampos..

duk ushar kat website dia, aiming-the-minimum-price-that-they-offered, of course the very basic one la kan..RM999..tapi encik suami tak bape setuju sebab that one w/o cellular..macam no point asek nak cari w-fi je..tak dapek nak blogging *the only reason that I could think to convey hubs* while waiting for him nanti.....................................

KEDUA.. Shake N Take Mini Blender 








homel kan produk ni?

paling best sebab dia boleh diminum direct dari botol selepas je korang blend! yes! sesuaiii sangat untuk orang M macam ahkak!

terasa bersemangat nak mulakan rutin pemakanan secara sihat..ececeh..
imagine nanti buat bekal minum dalam kereta as a breakfast..menu yang sesuai untuk seisi keluarga..ececeh..hihi

saya dah survey..harga dalam RM60(paling murah) yang saya pernah tengok..

benda kecik KETIGA pula? POWER BANK! nak yang homel-homel pleaseddddddd..
OMG..apehal semua nak homel-homel? gataiiiiiiii

tapi memang aim nak yang kecik-kecik kalerful..nampak kiut miut..
juga harga murah sket la kan..n ofkos power pun kecikla..
takkanla aim benda kecik comel+murah tapi bajet power dia 30000MH? i still mampu fikir k..hihi

comel sangat kan? bajet RM70 laaaaa..

saya mahu sangat semua benda kecik yang comel lagi berguna ni sebab nanti lepas pindah RUMAH BARU *ehem-ehem* saya akan berkongsi kereta dengan suami..pastu masa tu saya rasa mesti saya bosan duk emnunggu dia datang jemput..pastu saya aim la boleh update blog guna IPAD MINI tu..pastu kalo batery henpon or IPAD MINI tersebut dah low..bolehla saya caj guna POWERBANK comel tu..

pastu pagi-pagi mesti bawak bekal jus segar-segar dalam kereta..blend guna BLENDER SHAKE & TAKE tu..alahai..lengkap hidup! kihkihkih

oh please nuffnang, be kind to me..
tolong lah bagi banyak duit kat saya! haha
BE oh BE..come to mama! come to mama!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...