i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, July 30, 2014

tersepit, terkepit, dan terbelit

Reactions: 
Isu di sini adalah tersepit. takde sape terkepit ataupun mengepit..
terbelit tu adalaaa sikit kot..hiew hiew..

korang-korang yang memang sangat sukakan "family bonding" kemudian berkahwin, tak banyak pun harus ada gak masalah tersepit ni..

tersepit situasi paling kerap laaa..

kita nak ber'aktiviti bersama family sendiri..
tapi "aisehmannn" lupa plak family mertua yang asekla kita ketepikan
*saye lettew*

saya sukakan aktiviti keluarga..
sumpah!
yela..dah 27tahun kau mengharungi pelbagai onak duri suka duka bersama..
tetibe nak kena split masa yang ada kepada dua..
perasaan tersepit tu harus banyak kali kena hadap.

kecuali ko dapat husband yang tak kisah ko nak ngadap family ko je..
then u shud "sujud syukur" 44kali.

sape la yang tak sukakan aktiviti keluarga kan?

sape la yang nak bersedih masa-masa ahli keluarga lain ber-gather gather sesama.

but still..memasing dah ada tanggung jawab memasing..

orang lain tak faham pun..ape sangat la kau buleh buat kan?
redho jela.

cuma insyaAllah..takkan sebab kau tak dapat penuhi keutamaan keluarga kau..terus plak kau dibuang keluarga..ye dok?hihi

happy kan diri..
walau dalam kelat..

insyaAllah..hati akan tenang bila tau Allah akan memahami segala konflik dalaman kita..
ya Allah..hanya engkau yang Maha Mengetahui.

dalam hal ni..
takde sesape pun salah.
termasuk diri kau.

yang tak faham keadaan kau takde salah.
begitu juga kau yang tak dapat penuhi permintaan orang *yang selari dengan kemahuan kau* pun takde salah..

Allah sebaik-baik perancang.

kalau sebab itu dan ini kau terus dibenci..memang takde logik nya..
apatah lagi kau dah buat sehabis baik nak menyenangkan hati semua orang..
dah cuba sedaya upaya puaskan hati semua orang..


dan lagi..

kalau orang taknak balas pun segala kebaikan yang kau sorang je nampak tu..
sape kau nak pertikaikan?

kau dah cuba..
kalau orang taknak faham..terpulang..
hidup akan bertambah rumit kalau kau asyik fikir HANYA KAU je yang bermasalah..
HANYA KAU je yang betul..
timing kau je yang bagus..
sebab at last ko akan terjepuk sedih sendiri..derrrrrrrr..

redho jela..
sabar..
pasrah..

Allah ada..

hati sakit pun..
hati sedih pun..
redho!

Allah ada..

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...