i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, September 4, 2014

Dobi Express

Reactions: 
Alkisahnya.. masa kat Kota Kinabalu hari tu baju-baju kami semua lembab basah nak sidai pun payah sebab tak cukup masa.

Ok, intro adalah 0 markah..

Camni, saya 1 family ada pergi bercuti ke Sabah last week. dari 22hb sampaila 27hb Ogos 2014.
So, bermacam aktiviti lah dilakukan.. sebagai seorang berjiwa mak-mak, kain baju anak yang kotor asyikla rasa nak dibasuh. masa duduk sewa kondo Marina kat KK tu adalah nampak kondo tu ada washer machine. So, terus la kami guna. tapi nak jadi cerita rupanye mesin tu agak dah nak rosak kot.. duk godek-godek nak basuh..dia tak sampai ke tahap spin. sampai servis bertukar tangan la..orang ni, orang tu buat semua pun tak jalan..

lastly fade up.. try jemur pun mana nak kering elok. nama lagi duk kondo. pastu plak on trip kan..takkan nak hadap baju je walhal nak melawat tanah negeri orang.

makanya the best solution is----> hantar dobi.
so malam before nak ke Kundasang tu kami meronda cari dobi. dengan harapan sebaik balik dari Kundasang sempatla ambil dari dobi tu.

tapi nan-ado!
terjumpa yang lagi best.
Allah sebaik-baik perancang.
elok dah percaturan dia bagi.
Jumpa dobi express tu (ekceli tak ingat nama dobi tu..hihi)

alaaa..yang jenis self services tu..
buh coins then pepandai setting dari washer hinggalah dryer..
semua di hujung jari..ecewaaahh!!

cilok gambar kawan upload kat fb..hihi

idakle teman ingat akan namanye..
mungkin jugak sama je "CleanPro"

best mesin ni kan?
sampai ke ummi (my sister) begitu taksub nak repeat guna..
hihi

bestla..sebab tak payah tunggu berhari-hari untuk datang pick up.
konsep pun mudah..
takde syiling pun tak payah risau sebab ada mesin tukar coins.
boleh buh bulk quantity terus.
reasonable price.
rasanya masa 1st session tu (mereka repeat pergi a day before we depart from KK) cecah rm11 je kot untuk cuci dan dryer.
baju selambak k.
untuk cuti-cuti, basuh baju cenggitu sangatla memudahkan..
paling penting, baju-baju yang dah dibasuh tapi tak boleh spin tu ada penyudahannya..
Alhamdulillah.

terus semua rasa macam nak berangan ada mesin dryer kat rumah.
ohh encik suami..silalah memahami permintaan getik isterimu ini..
wakaka


so, i 100% recommend all of you to use this quick+efficient service!
dobi express kata nyeee..hihi

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...