i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, February 17, 2015

Padang Besaq lagiiiiii

Reactions: 
Assalamualaikum..

Holla..pekabo deme demes?
Well..dah macam jadi rutin tahunan (wujud ke?) plak untuk family kami untuk ke Padang Besar..
Rasanya sepanjang berkahwin, memula pergi masa umur Qisya dalam 3bulan, pi dengan my parents..then masa umur dia dalam 7bulan,awal bulan 10, kenkonon celebrate my besday la,awai kebeno.hiks!..pastu last year, around Sept, pergi follow up Jannah kat Hosp.alor Star, lajak Perlis terus 😜.. n da latest ni la yang 3minggu lepas..pi kenduri kawen adik kepada staf Usm kat Kedah terus stay Changlun..esoknya Ahad  25.01.2015 terus jenjalan ke Padang Besar..awat entah asek ke sana..hahaha..shopping tahap keje kuli cenggini laa..ngeh ngeh ngeh

But..Alhamdulillah..ini namanya rezeki..tak kisahla bercuti ke mana pun..harus bersyukur..atas apa jua pemberian nikmat dariNya..tq Allah

Managed to get some dress to all my nieces..n tshirt to few fmly members.
Me n family also dapat matching tshirt kaler hitam gambar vespa tulih hatyai..walhalnye ke Padang Besar je..muahaha.pastu ada beli bedsheet..murah giler kot..set sekali comforter hanya rm45 untuk katil saiz king.kain cotton..mana nak dapat woii..hihi

Then what else?ok..kami stay kat hotel GM..kat changlun..dekat je ngan simpang nak ke bukit kayu hitam, uum, kangar..sangat strategik la..dekat ngan pasaraya cmart jugak..dah kali kedua duk situ..dulu bawak mak ayah masa Qisya 3bulan..murah dan comfy for me..tapi kecikla..comel je..tapi kami memang bertujuan nak tumpang tido je..bukan nak lepak hotel pun..hiks.rm85 including breakfast yang kami melepassss, tempah kat Agoda..berbaloi-baloi..will choose u gaian later GM dearest!

Ok la..lets enjoy the pics!


Masa otw ke rumah kenduri..gerak dari rumah dah pukul12tgh..pastu singgah makan mi kari dulu buat lapik perut..pastu sampai kenduri pun dah pukul 3ptg..mujur kenduri kedah sampai lewat petabg konsepnya..kalo kat perak sekian jela..tolong orang basuh pinggan jela..hahah
Posing kat hotel masa check in..check in pun dh pukul9 malam macam tu..nampak sangat point nak singgah tidur je..hahah
Hotel ni 1tingkat je..so kena panjat tangga jela..biar husband angkut barang..iols dakap anak kecik je..hihi

Part ni suka..insyaAllah pemilik hotel adalah muslim..wallahualam
Posing depan hotel..mana yang sempat jela..hiks

Singgah makan kedai ni..kat Changlun..best gakla walo konsep tepi jalan..



Kat padang besaq memang panaihhh..ni Jannah baru pas berber..so pi basuh n mandikan terus..lega dia kalau tak asyik merengek..orang tua pun duk asyik beli air sbb panas 😅
Kesian encik suami tittew..2kali berulang hantar barang..bulky size plak tu..parking jauh..perghh..hai encik suami! Lebiu laaaahhh..syukran dapat pasangan yang memahami..tq Allah

Alhamdulillah..anak-anak pun sporting..pi tempat cenggini kena ada geng berhati waja n sporting..kalo anak cranky time tu harus awal lagi kami blah..haha

Stroller ke mana orang ke mana...haha
Nak balik singgah dulu makan kedai sederet depan tu..kami order nasi goreng ikan masin n pataya je..ini saje snap kuih yang baru tau kewujudannya..yang dalam bungkusan daun pisang tu..nampak macam lepat or tepung bungkus je kekdahnye..tapi bukan ye kawan-kawan..husband yang try

Bersemangat mencuba walo perut dah kenyang..haha

Bila di zoom in makanan tu..sejenis pulut berbungkus dengan pisang dan macam kacang gajus..
Husband kata biasa je rasa dia

Dresses untuk anak-anak dara..heheh..anak-anak saya pakai baju ni je masa aqiqah nurin ahad lepas





Ok la..itu jelakot yang dapat dishare..
Bahagia rasa nak up entry sebab gambar semua tak payah susah-susah transfer dan kena bukak laptop bagai..syukurrrr


Alhamdulillah

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...