i apprEciatE u!!! ;)

Friday, December 2, 2011

Bandung - part 3

Reactions: 
saya terus dengan gambar lah k..gambar jugak adalah tidak tersusun..den dah penat..hehehe

ni lupa la nama tempat..tapi hari yang sama gi safari tu..tempat ni sejuk banget..ala-alal cameron sebab pemandangan kat situ pun adalah ladang teh..cool yaW!!!

atas: bersuka-suka masa kat tempat jual yogurt eskrem best tu ;)
bawah: me n my nephews kat lobby hotel tunggu pak supir

kiri: budak kecik (ilham) sedang berusaha pakai kasut..ni masa makan kat restoran hape entah
kanan: me n ashu yang ketiduran otw ke safari
atas: dua orang budak yang bermesra bersama paksupir kami yang hari pertama..hari kedua dan berikutnye kitorang tukar pak supir..
bawah:kat restoran hape entah namanya.(maaf..mungkin saya banyak makan semut) hahaha

gambar tak cantik sebab masa ni mama tak pakai dslr lagi..hiewhiew

kiri: saya tangkap buaya!! hek hek
kanan: atuk bersama kuda yang bakal nazak sejurus selepas gambar ini..kehkeh

atas: me n aliff kat safari..masa tengok show burung
bawah: masa dorang (umi, ilham, aliff, ashu, and atuk) naik kuda ni, saya, mama, ngan opah duk bersantai dalam van..malas keluar sebab sesak ngan penjual di merata-rata..rimas hokey
p/s: kuda atuk harus ICU lepas tu..wakaka..kesian ok tengok kuda yang ditunggangi atuk!!

ni tengah tunggu pak supir..bosan-bosan tu..posing la sebentar..
hotel adalah Aston Braga & Residence

atas: sesaje posing kat dalam bilik kitorang (saya, mama, ashu siap ada dapur tau..so sesaje pose masa memula sampai tu..em, kitorang sempat masak megi masa malam kedua di bilik hotel tersebut ;)
bawah: posing sebelum masuk lift..hekhekhek


ok, lupa nak cerita, saya masa di Bandung adalah tidak sihat..sampai tahap saya muntah okhey..hari ke3 la pun saya muntah dengan teruknya..

nak dijadikan cerita, masa hari ke3 tu ada plak road block masa kitorang otw nak ke kilang kain (kata pak supir la..walhal tak nampak kilang..mungkin juge kain yang dijual dari situ adalah direct dari kilang..mungkin..) ok, tak payah nak bermungkin-mungkin banyak kali, sebenar nak citer pasal muntah tuu..ok, masa kitorang kena tahan masa road block tu (tak dapat dipastikan kesalahan kitorang..sebab saya tak boleh nak fokus dah..loya sesangat nak muntah) kereta (van) berenti dan saya pun terus nak keluar dan terus muntah tepi kerta tu jugak..gila kan?? muntah tepi jalan..buat malu jek..banyak plak tu..hmmmpphhh...

OKla..ingat nak stop sini je entry gi Bandung..nak hold-hold lagipun bukan nya ada gambar dah..PLUS otak pun dah tak berapa nak ingat peristiwa-peristiwa menarik yang patut dicerita..kuikuikui

kitorang pun ada makan kat restoran padang yang style nya dorang serve je semua lauk pauk penuh atas meja..tapi dorang caj kita ikut lauk yang kita sentuh jek..sini best sebab sedap dan taklah mahal sangat macam yang restoran kat gambar atas tu....nak tau camana restoran tu?korang tanyalah abang google eh..akak takde gambo!!hehe

tapi hari terakhir adalah hari shopping di kawasan kain yang direct dari kilang tu dan juge kat pasar baru..best sangat kot..tapi saya jela kelesuan..dah muntah-muntah la katakan..tapi kitorang memang takde posing-posing dah time tu..almaklum concentrate shopping..hikhikhik

kitorang juga ada gi shopping kat FO-FO yang melambak tu..juga ada pergi kartika sari yang jual-jual kek tu

saya pun sempat shopping beberapa helai kain pasang untuk diri sendiri, kain pasang untuk nikah (ala yang kaler pink tu..kalo beli kat Mesia kompem ratus-ratus kain tu..tapi kat sana kalo convert duit kita pun puluhan je..ashu pun ada beli untuk dipakai masa majlis tunang/nikah dia..walopun dia taktau nak kawen ngan sape..hahahaha..then saya ada belikan tshirt-tshirt untuk souvenir bakal-bakal adik ipar n housemates..

kesimpulannya..masa datang kitorang agak berlenggang kangkung..tapi waktu balik jenuh berhenjet-henjet ngan beg..penat wooo..barang banyak..umi siap tambah KG untuk cargo..semua pun tambah penat dan tambah duit..hehehe

oklah..sekian..tatatititutu

4 comments:

Nens Collection said...

pengalaman yg terbaikk!

s h e d O t said...

pengalaman muntah tu ker? erkkkk

syaidatie nurdilla said...

best nyer g bercuti.. @~@

s h e d O t said...

hehe..bercuti memangla best..part nak keluar duit tu yg xbest..haha

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...